Alexander Horsch és az Arany Pajzs 432 Hz Együttes

Alexander Horsch /Alex/

Alexander Horsch /Alex/

Alexander Horsch vagyok, Németországból jöttem és 27 éve élek Magyarországon. 33 féle hangszeren zenélek, többségét magam készítem. Több éven keresztül tanultam és játszom Moldvai és gyimesi csángó zenét. 34 éves koromban elindultam Mongóliába, s onnan közel egy évig utaztam a Kárpát-medencéig, magyar honfoglaló törzsek útvonalát követve. Kárpát-medencei és Közép-Ázsiai zeném ősi hangszereken is megszólal. Köztük 27-30 ezer éves csontfuvolán. 
Előadásaimon közreműködik Pápai Marika és együtt alkotjuk az Aranypajzs együttest. Küldetésünknek érezzük, hogy ez a sokszínű zene a legtöbb emberhez eljusson, elsősorban a gyerekekhez. Fontosnak tartjuk, hogy ők is részesedjenek ebben a különleges és értékes zene-világban, világ-zenében. 
 
37 éves zenei tapasztalatom és a természet megfigyelése alapján állíthatom, hogy a rovarok ”D”-ben, vagy ”G”-ben ciripelnek. Természetgyógyászoktól tudom, hogy a felnőtt női test  ”G ” és a felnőtt férfi test rezgése ”D”. Plusz mínusz egy hang, attól függően, hogy az illető személy milyen korú, és egészségi állapotú. 
 A természeti népek zenéjének (kínai, ír, kecsua, magyar, stb.) hangjai ”G” és ”D”.
 A hangszerek hangolása: - kínai pipalant: ”G”, ”D”, ”G”, ”D”
- ír buzuki: ”G”, ”D”, ”G”, ”C”
- cena: ”G”-vel kezdődik
- koboz ”G”, ”D”, ”G”, ”C” vagy ”D”, ”A”, ”D”, ”G”
- gyimesi ütőgordon ”D”-vel hangolva
- fujara ”G”-vel kezdődik. 
A gyimesi zenére részletesebben is kitérnék. 
A lassú magyaros ritmusa, a szívütés és a levegő vétele. A mezei tücsök ciripelése 16x-osra lassítva a lassú magyaros ritmusát adja.
 

Lap teteje

Copyright © 2015. Minden jog fenntartva - Alexander Horsch.