Alexander Horsch és az Arany Pajzs 432 Hz Együttes

Halász Péter /Peti/

Halász Péter /Peti/

Zenével hat éves korom óta foglalkozok, zenei általános iskolába jártam, ahol kórusban énekeltem, furulyáztam és hegedülni tanultam. Egyáltalán nem szerettem a hangszert, csak azt éreztem, hogy kötelező és csinálni kell, ami nem volt jó, ennek ellenére a zenei hallásom ennek köszönhetően fejlődött ki. 
Középiskolában magamtól kezdtem el gitározni, később tanárhoz is jártam. Ekkor történt, hogy a sarokban évek óta porosodó hegedűtokból kivettem a zeneszerszámot és nagy meglepetésemre nem felejtettem el rajta játszani. Az is furcsa volt, hogy az ellenszenv elmúlt, mert már nem volt kötelező és örömmel próbáltam improvizálni. Mégis a gitár maradt a meghatározó szerelem, a Felkelő másnap nevű zenekarban szólógitáros voltam. Az egyetemi évek alatt áttértem az akusztikus gitárra és a hegedűre. A Rekettyés dalkörben ének, gitár, később hegedűkíséret és ír hegedű szerepeiben próbáltam ki magam. Tanulmányaim utolsó félévében a Veszprémi Vegyeskarban is énekeltem. 
Alex-szel 2012 karácsonyán ismerkedtem meg, akkor kaptam édesapámtól ajándékba egy Alex tilinkót. Meghívott magához egy kis örömzenélésre és azóta is azt csináljuk. Először hegedültem, majd elkezdem furulyázni és ma már ez a fő hangszerem. Jelenleg az ír fuvolával ismerkedem.
 

Lap teteje

Copyright © 2015. Minden jog fenntartva - Alexander Horsch.